Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğin Cilt Bakımı ve Banyosu

Bebeğin Cilt Bakımı ve Banyosu Bebeğiniz kuruyken daha mutludur!

Bebekler, ne kadar çok beze ihtiyaç duyarlar?

Bebekler ortalama 27 ay beze ihtiyaç duyarlar. Çünkü 2. yılın sonuna kadar veya sıklıkla 3.yıllarında ancak lazımlıklarını sormaya başlayabilirler. Tabii, arada kazalar olabilir. Bu süre içinde bebeğinizin bezini günde 5-6 kez değiştirmeniz gerekebilir.
 
Disposable veya kumaş bezler:
 
Her iki tür bez de faydalıdır ve sakıncası yoktur. Günümüzde bebeklerin yaklaşık olarak % 80 i disposable bez kullanır. Bunun ana nedenlerinden biri, daha kullanışlı ve pratik olmasıdır. Bebeğin altını kurulamanız çok daha kolaydır ve dolayısı ile sevgiye ve oyuna daha çok vaktiniz kalır.İyi bir bez idrarı çabucak emer,geri vermez ve bebeğin cildinden uzak tutar.
 
Bebeğinizin poposunu pişikten nasıl korursunuz:
 
Bebeğinizin poposunun hassas cildi tahriş edici tüm etkenlere karşı korumasızdır. Çünkü bebek günde 5 veya daha fazla idrarını ya da dışkısını yapar. Cilt çabucak tahriş olur ve acı verir. Bunu önlemek en iyi yaklaşımdır. Gün içerisinde yaklaşık 3 saatte bir bezini değiştirin. Eğer zaten poposu pişik ise daha sık değişim yapın. Gece bezini değiştirmek için uyandırmayın. Çünkü uykuya ihtiyacı vardır, bölmeyin. Cildini kuruladıktan sonra cildini,yağlı pamuk,yün ya da selülozla temizleyin.Kakasını yaptıktan sonra bezle çoğunu aldığınız dışkıların artıklarını suyla iyice yıkayın,sonra dikkatlice kurulayıp kremleyin ama çok fazla krem sürmeyin.
 
Bezini değiştirirken bebeğinize sevginizi gösterin:
 
Sadece temiz ve kuru olması bebeğinizin sağlıklı ve iyi olması için yeterli değildir. Değişim zamanı bebeğinizle hassas bir temas kurmak için iyi bir fırsattır. Bu onu öpmek, konuşmak, eğer oda yeterince ılıksa onu bezsiz dolaştırmak için uygun bir zamandır. Bu cildi için oldukça iyidir ve aynı zamanda bacaklarına masaj yapılması onun için çok eğlencelidir.
 
Bebeğinizin hassas cildinin koruma ve bakımı:
 
Neden günlük bakım bebeğiniz için çok önemlidir?:
 
Hayatının ilk birkaç haftası ve aylarında, bebeğiniz çok fazla cilt teması ve sevgiye ihtiyaç duyar. Örneğin ona banyo yaptırmak ve sonra cildine bakmak ona sevginizi göstermek için en iyi fırsatlardan biridir. Ona fısıldar gibi yumuşakça konuşarak,onu okşayarak bunu yapabilirsiniz.Uyarılar cildi geçer,sinir sistemi ile beyne ulaşır,böylece onun psikolojik sağlığının ve duygusal gelişimine yardımcı olur.
 
Bebeğin yumuşak cildi ile aynı tip yetişkin cildi arasındaki fark nedir?
 
Bir bebeğin cildi bir yetişkininki gibi dirençli değildir. Yaklaşık 10 kat daha incedir ve kolayca hasar görebilir. Henüz doğal koruyucu asit mantoya sahip değildir ama hala gelişmektedir. Bu nedenle sürekli ekstra hassas bebek bakımı yapılmalıdır ve bu iş için bebeğin hassas cildine uygun tasarlanmış ürünler kullanılmalıdır.Bu ürünler onun cildine aşırı nem yüklemezler ve doğal asit mantosunun gelişimine yardımcı olurlar.
 
Bebeğiniz ne kadar bakıma ihtiyaç duyar:
 
Haftada 2 yada 3 kez banyo yaptırmak yeterlidir. Banyo yapmadığı zamanlarda Baby banyo köpüğü damlatılmış su ile vücudunu silebilirsiniz. Fakat eğer bundan hoşlanıyorsa her gün de banyo yapmasında hiçbir sakınca yoktur.
 
Hazırlama :
 
Onu banyoya sokmadan önce, üstünü değiştireceğiniz eşyaların tamamını kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun. Temiz bir bez, elbiseleri ve tırnak kesicisi vs. Oda biraz serinse onu banyodan çıkarmadan önce havlusunu hafifçe ısıtın ve ona sarıp banyodan öle çıkartın. Bebeğiniz hala çok küçükse yüzü için ayrı bir kap kullanabilirsiniz.Banyoyu yarısına kadar ılık su ile doldurun ,sıcaklık 36-37 0 C olmalıdır.İçine Baby banyo köpüğü atın ;böylece onun hassas cildi kurumayacaktır.
 
Bebek ve Banyo:
 
Banyo zamanını nasıl eğlenceli hale getirebilirsiniz:
 
Güzel ılık bir banyo ile bebeğiniz banyo yapmayı delice sevebilir. Keyifli, rahatlatıcı ılık su onu hala ana rahmindeki ortamını, amniyotik sıvı içindeki yüzebildiği korunaklı ortamı hatırlatır.
 
Şimdi bebeğinizin dört gözle banyo saatini beklediğini anlayabileceğiniz birkaç ipucu verelim:
• Onu ne zaman, günün hangi saatinde yıkadığınızın bir önemi yoktur. Neden akşama kadar bekleyip babanın da size katılmasını sağlamıyorsunuz? Ama kesinlikle onu doyurduktan sonra yıkamayın.
• Bebeğinizi ilk defa yıkarken özellikle dikkatli olun. Buradaki kötü bir tecrübesi, daha sonra bu güvensizliği yenmeniz için çok çaba sarf etmenize neden olabilir. Gözlerine ve kulağına su kaçmadığına ve suyun doğru sıcaklıkta olduğundan emin olun. Vücudunu kenarda kaskatı tutuyorsa veya gergin duruyorsa onunla yumuşakça konuşun ve onu yatıştırın.
• Her zaman hijyenik nedenlerden dolayı vücudunun üst kısmından alt kısma doğru yıkanmalıdır.
• Çok küçük de olsalar kafalarının düzenli olarak yıkanması gerekir. İlk birkaç hafta ve aylarda çok az banyo suyuyla dikkatlice yıkamanız gerekmektedir. Önce serpiştirerek yıkayın, aksi taktirde kızarıklıklar oluşabilir. Bunlar ölü deri kabukları ve normal yıkama ile uzaklaşan sebum salgıları taşırlar. Bebeğinizin saçı incelmeye başladığı zaman hassas çocuk şampuanı kullanarak yıkayın.
 
Bebek banyodan çıktığı zaman:
 
Banyodan sonra, önce bebeğinizi havlusuna sarın. Yavaşça fakat tamamen kurulayın. Cildin hassas kıvrımlarına özel dikkat gösterin, havlu ile hafif vuruşlarla iyice kurulayın. Bu bebek cildi için oldukça önemlidir. Çünkü, nemli cilt bakterilerin üremesi için çok iyi bir ortamdır.Eğer oda yeterince sıcaksa,birkaç dakika bırakın elleri ve ayaklarında bir şey olmadan rahatça hareket ettirsin.Vücudun hava ile teması cilt için ve yaraların önlenmesi için oldukça iyidir. Nemli pamuk ped kullanarak gözlerini dikkatlice temizleyin. dış kenarlardan başlayın ve içeri doğru hareket ettirin, kulaklarını ve burnunu temizlemek için pamuk kullanmayın. Kulaklar kendini temizleme mekanizmasına sahiptir ve ses kanallarını temizlemeye gerek yoktur. Sadece burnunda bir şey görürseniz burnunu temizleyebilirsiniz ve ıslak pamuk ped ile normal hale getirebilirsiniz. Yapabileceğiniz diğer bir şey sadece özel güvenli tırnak kesici ile tırnaklarını kesmektir.
 
 

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 54 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi