Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Estetik karın germe ameliyatı

Estetik karın germe ameliyatı Op. Dr. SERDAR M. BETEN

 
Op. Dr. SERDAR M. BETEN..............
Bruxelles Plastik Cerrahi
0212 351 51 71
[email protected]
 
 
ABDOMINOPLASTY
                                                        
Tabiatin kadınlarımıza bahşetmiş olduğu doğurganlık özelliği kutsal bir özelliktir. Anne olmak çok ulvi bir duygudur. Ancak çocuk doğuran kadınlarda özellikle memelerde, cinsel organda, ve karında önemli derecede değişiklikler ortaya çıkar. Doğumda değişik derecelerde kilo alınır. Bu kiloların bir kısmı doğum sonrası verilir. Bir bölümü kalır. Karın derisinde sarkıklık ve stria denilen çatlaklar oluşabilir. Bunun yanında karın duvarını oluşturan kaslarda zayıflama meydana gelir. Özellikle birkaç doğum yapmış olanlarda karında bombelik ve sarkıklık belirgin şekilde ortaya çıkar. Yerçekimi etkisiyle bu deformite giderek artabilir. Karın bölgesi fazla yağların birikme bölgelerinden biridir. Kilo verenlerde fazla yağlar vücuttan uzaklaştıktan sonra karın derisinde deri sarkıklığı tarzında sarkmalar olabilir. Burada yerleşen fazla yağ dokuları diyet ve egzersize dirençlidir. Doğum yapmamalarına rağmen aynı sorun erkeklerde de olabilir.
    
Karın germe ameliyatı, karın derisindeki sarkıklığı gidermek, fazla yağ birikimini yok etmek amacıyla yapılır. Aynı zamanda gevşemiş olan karın duvarı da takviye edilir. Sadece kadınlara değil erkeklere de uygulanabilir. Gereğinde tamamlayıcı işlem olarak yanlara 
liposuction eklenebilir.
  
Ameliyat hastane koşullarında, genel anestezi altında ameliyathanede yapılır. Ameliyat 1.5-2 saat sürer. Hastanede 1-2 gün kalınır. Dikişler 7-10 gün sonra alınır. 6 hafta kadar korse giyilir. Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Hafif ağrı, şişlik, karın derisinde uyuşukluk, morumsu renk değişimi olabilir. Ancak bunlar kısa sürede kendiliğinden geçer. Drenler 2 gün içinde çekilir. Kişi işine 2-4 hafta içinde dönebilir. 6 hafta kadar korse giyilir. Karın germe ameliyatı geçiren hasta 3-6 ay ağır sporlardan kaçınmalıdır.
 
Karın germe ameliyatı iz bırakan bir ameliyattır. Bu iz iki kalça kemiği çıkıntıları arasında karın alt bilgesinde yaklaşık 20 cm. kadardır. Ancak mayo yada iç çamaşırı içinde gizlenebilen bir izdir. İz kişinin devamlı giydiği iç çamaşırı tipine göre dışardan görünmeyecek şekilde planlanabilir. Ayrıca göbek çevresinde de iz kalır. Bunlar zaman içinde belli belirsiz ancak çok yakından bakıldığında görülebilen izler haline dönüşür.

Estetik karın germe ameliyatının bu klasik tipinden başka bir de "Mini Abdominoplasti" denilen şekli vardır. Bu ameliyat sadece göbek altında inatçı yağ birikimi ve sarkıklık olanlara uygulanır. Bu ameliyat Caeserian (Sezaryen) ameliyatı kadar iz bırakır. Göbek çevresinde iz kalmaz. Diğerine göre daha hafif bir ameliyattır. Aynı gün eve çıkmak mümkündür.
      
Estetik karın germe ameliyatı iyi ve kalıcı sonuç veren bir ameliyattır. Ancak kişi diyet ve egzersize devam etmelidir.

  • Suan 3,2/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,2/5 (Toplam 96 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yazarın Diğer Yazıları

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi