Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Çocuklarda Isırma Alışkanlığı

Çocuklarda Isırma Alışkanlığı Bazı çocuklarda ısırma alışkanlığı görülebilir. Sabırlı davranarak onu bu alışkanlıktan vazgeçirebilirsiniz.

Yeni yeni yürümeye başlayan çocukların hemen hemen hepsi en az bir kere olsun birilerini ısırmayı denerler. Çocukların bunu yapmaları yaşlarının gereğidir ve normaldir. Çocuğunuzun sizi ısırması, kesinlikle size karşı yapılan bir tepki değildir. Uzmanlara göre; ısırmanın genel olarak nedeni, yeni yeni yürümeye başlayan bir çocuğun etrafında olup bitenleri merak etmesi ve dil yetisinin gelişmemiş olmasıdır. Çocuğunuz ısırmanın sonrasında istediği şeyin gerçekleştiğini görürse muhtemelen bir sonraki günlerde de ısırmaya devam eder. Bu yaşlardaki çocuklar çevrelerindeki uyarıcılardan etkilenirler ve bu uyarıcılar, çocuğunuzun bir oyuncak için kavga etmediği, dikkat çekmeye çalışmadığı halde arkadaşlarını ısırmasına neden olabilir. Uzmanlara göre bu yaştaki çocuklar, zaman zaman o kadar heyecanlanırlar ki kontrollerini kaybederler ve bu kontrol kaybı "birilerini ısırma" olarak patlak verir. Kalabalık bir grubun içinde olması da çocuğu ısırmaya yöneltebilir. Yeni yürümeye başlayan çocuklarda yetişkinlerde olduğu gibi "kişisel boşluk duyma" içgüdüsü vardır. Bu boşluğu hissettiklerinde, ısırmanın ortaya çıkması doğaldır.

Nasıl vazgeçer?

Çocuğunuz sizi ısırırsa asla siz de onu ısırarak ya da bağırarak cezalandırmayın. Bu tip olumsuz uyarılar, çocuğun ısırmaya devam etmesine neden olabilir. Çocuğunuzun kardeşi varsa, onların bir arada vakit geçirmesini sağlayın. Evde birlikte vakit geçirmeye başladıkça bundan keyif alacaklardır. Böylelikle "ısırma" davranışı da yavaş yavaş gündemden kalkabilir. Çünkü o "boşluk hissi" yerini paylaşım ve enerjisini atabilmeye bırakır. Ayrıca çocuğunuzun insanları ısırmaması için eline oyuncak verin.
 
 

  • Suan 2,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,6/5 (Toplam 67 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi