Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Şişman Bebeklerin Kalp Riski Fazla!

Şişman Bebeklerin Kalp Riski Fazla! Aşırı şişmanlık sadece yetişkinlerde değil, bebekler ve çocuklarda da sağlık açısından riskli görülüyor.

Şişman çocukların yaşamlarının daha sonraki dönemlerinde de şişman olma olasılıklarının büyük olduğunu belirten uzmanlar, şişmanlığa bağlı olarak şeker, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, hiperlipidemi (kanda yağın fazla olması) gibi birçok sorunla karşılaşma riskinin de arttığına dikkat çekiyor. İnek sütü, pirinç unu ve şekerle hazırlanan mamalarla beslenen bebekler genellikle şişman oluyor. Özellikle beynin gelişimini tamamladığı ilk üç yıl içinde bebeğin doğru beslenmesi büyük önem taşıyor. Aşırı beslenerek ve sürekli yanlış besin maddeleri alarak şişmanlayan çocuklar gelecekte de şişman oluyor. Uzmanlar şişmanlıkla mücadeleye süt çocukluğunda başlanmasından yana ve süt çocukluğu yaş grubunda şişman bebeklerin sevimli olsa da sağlıklı olmadıklarını önemle vurguluyor.

Araştırmalar, erişkin yaş grubunda şişman olanların yüzde 80’inin ergenlik yıllarında da şişman olduğunu ortaya koyuyor. Yine araştırmalara göre, erken çocukluk yıllarında şişman olanlar ergenlikte de şişmanlar. Hastalık olarak kabul edilen şişmanlığın tedavisi ileri yaşlarda zorlaşıyor. Anne sütünün önemini vurgulayan uzmanlar, süt çocukluğu döneminde anne sütünün şişmanlığa karşı çocukları koruduğunu belirtiyor. Hazır bebek mamalarıyla beslenmek şişmanlık için bir risk faktörü oluşturmuyor. Ancak yaygın olarak tercih edilen inek sütü, pirinç unu ve şekerle yapılan besinlerden kaçınmak gerekiyor. Öte yandan erken ek gıdaya geçiş de şişmanlık riskini artırıyor. Uzmanlar ek gıdaya bebek 6 aylık olduğunda geçilmesini ve 1 yaşına kadar miktarla çeşidi artırmayı öneriyor.
 
 

  • Suan 3,4/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,4/5 (Toplam 53 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi