Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Çocuklarda parmak emme yada emzik alışkanlığı.

Çocuklarda parmak emme yada emzik alışkanlığı. Acaba neden emerler, vazgeçirmemiz gerekir mi? Gerekirse ne zaman bırakmalılar? Acaba psikolojik açıdan birşeyler ifade ediyor mu?

Çocuklarımızda sıkça gördüğümüz parmaklarını emme yada emzik alışkanlıkları ile ilgili hep merak ettiğimiz şeyler vardır.

Emme, yenidoğanlar için doğal bir reflekstir bir kere bunu bilelim. Ve bu refleks olmadan hayatta kalmaları pek mümkün değildir. Beslenmenin haricinde emme duygusu bebeğinize güven verir. Emzik veya biberon, bebeklere ilk dört ila altı hafta verilmemelidir. Çünkü bebeğiniz meme şaşkınlığı yaşayabilir. Meme şaşkınlığı annenin göğüs ucu ile emzik veya biberon ucu arasındaki yapı farkı nedeniyle, bebeğin yanlızca göğüs ucunu emmeye çalışmasına denir. Bebek göğüste “areola” denilen geniş kahverengi alanı emmelidir. İlk dört-altı hafta sonrasında emzik verilebilir. Anne memesinden vazgeçemeyen ve annelerin istirahatini engelleyen bebekler için böyle bir uygulamayı deneseniz bile, 6-7 aylık olana kadar bebeğiniz emziği istemeyebilir.
 
Üçüncü ay civarında bebeğiniz parmaklarını ağzına götürmeye başlar ilk başlarda belki bir iki parmağını, zaman ilerledikçe bir veya her iki elini de ağzına sokmaya çalıştığını göreceksiniz. Hatta bazen kendilerini kusturacak kadar abartabilirler. Bu duruma ” el ve ağız keşif dönemi” diyebiliriz. Bebeğiniz elini emdikçe rahatlar ve yakaladığı her şeyi ağzına götürür. Salyasının arttığını farkedersiniz ve Acaba diş mi çıkarıyor? diye aklınızdan geçer. Böylelikle bebeğiniz parmak veya emzik emmeye başlayabilir ve bunu alışkanlık haline getirebilir. Bebeğinizi iki yaşından sonra bu alışkanlıktan vazgeçirmeye çalışın. İsterseniz bu alışkanlığın zarar ve faydalarına bir göz atalım.
 
FAYDALARI:

Bebeğinizi rahatlatır.
Annenin istirahatine fırsat verir.
 
ZARARLARI:

Parmak veya emzik emme, iki yaşından sonraki dönme kadar devam ederse diş, damak ve parmak bozukluklarına yol açabilmektedir. İki yaşına kadar fazla bir zararı yoktur hatta faydaları bile vardır.
 
EĞER ÇOCUĞUNUZ İKİ YAŞINA YAKLAŞIYOR VE HALA EMME ALIŞKALIĞINDAN VAZGEÇEMEDİYSE ŞU YÖNTEMLERİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
 
BİR EMZİK HARİÇ HEPSİNİ ATIN.
 
Elinizde kalan emziğin ucunu her gün 3-4 mm kesin. Yavaş yavaş emzik zevksiz bir hal alacaktır. Nihayetinde emecek bi şey kalmayacaktır.
 
ÇOCUĞUNUZUN RIZASIYLA EMDİĞİ PARMAĞINI ALERJİSİ YOKSA FLASTER İLE ORTA KALINLIKTA BANTLAYIN.
 
Çoğu zaman çocuklarımız emme alışkanlıklarından bir-iki yaşına gelene kadar vazgeçebilirler. Ortada fazla da endişelenecek bir durum yoktur.

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 57 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi