Üyelik İşlemleri

Kategoriler

İkinci bebeğiniz olmuyorsa

İkinci bebeğiniz olmuyorsa Bebek sahibi olmuş çiftler veya daha önce gebelik söz konusu olmuş kadınlar için karşılaşılan kısırlık sorunun adı; sekonder infertilite! Yani ikinci bebeğe sahip olamama durumu

Bebek sahibi olmuş çiftler veya daha önce gebelik söz konusu olmuş kadınlar için şaşırtıcı bir durum olarak karşılaşılan kısırlık sorunun adı; sekonder infertilite! Yani ikinci bebeğe sahip olamama durumu, hiç bebeği olmayan çiftlerin karşılaştığı kısırlık sorunuyla aynı! Üstelik bu sorunla karşılaşan çiftler hiç de azımsanmayacak sayıda!

Uzmanlar, beklemedikleri bir anda bebek sahibi olamadıklarını öğrenen çiftlerin şoka uğradığını fakat yardımcı üreme teknikleriyle tedavi olabileceklerini ve ikinci bebeklerine kavuşabileceklerini söylüyorlar. Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, “Doğurganlıkla ilgili bir problemleri olmadığını, istedikleri zaman ikinci bebeğe sahip olabileceklerini sanan çiftler bu durum karşısında çok şaşırıyorlar. Bu durumun hiç gebe kalınmamış olması durumundan (yani primer infertiliteden) bir farkı yok. Tanı için primer infertilite gibi benzer tetkikleri yapmak gerekiyor” diyor.

Çiftlerin en az bir yıl süreyle istemelerine rağmen çocuk sahibi olamamaları durumunda kısırlığın sözkonusu olduğunu hatırlatan Bahçeci, “Eğer ikinci bir çocuk istiyorsanız ve istediğiniz andan itibaren bir yıl içinde hala hamile kalamadıysanız mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Daha önce bir bebek sahibi olmanız şu anda kısırlık sorunuyla karşı karşıya kalmanızı engellemez. Ama sorununuza göre uygulanacak yardımcı üreme teknikleri ile tekrar bebek sahibi olabilirsiniz. Eğer yaşınız 35 yaşın üzerinde ise bir yıl beklemeden uzmana başvurmalısınız. 30 yaşını aşmışsanız tedavi için gecikmek şansınızı azaltır” diyerek görüşlerini belirtiyor.

  • Suan 2,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,6/5 (Toplam 38 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi