Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Hamilelikte ne gibi değişiklikler olur?

Hamilelikte ne gibi değişiklikler olur? Bulantılara karşı ne yapmalı? Baş ağrıları neden kaynaklanır? Yüzdeki lekeler neden oluşur? Bacak ağrıları için ne yapmalı?

 

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Nagihan Güler, hamilelik döneminde yaşanacak sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

 
Merak edilen bu sorulara Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nagihan Güler cevap verdi. Bu tür sıkıntıların anne adayının yaşadığı fiziksel değişimlerin bir yansıması olduğunu belirten Güler, anne adayının, sorunun cevabını bilmesiyle rahatlayacağını söyledi.
 
BULANTILARA KARŞI NE YAPMALI?
 
Hamileler, bulantıları azaltmak için yataktan hızla kalkmaktan kaçınmalıdır. Bulantı anında birkaç dakika uzanıp bir bardak su içmek ve sonra ayağa kalkmak gerekir. Bulantılara karşı daha iyi mücadele etmek için her gün iyi dengelenmiş dört-beş öğün beslenilmelidir.
 
BAŞ AĞRILARI NEDEN KAYNAKLANIR?
 
Hamileliğin ilk dönemlerinde kan akışındaki değişiklikler sonucunda bir çeşit kan basıncına bağlı olarak meydana gelir.
 
YÜZDEKİ LEKELER NEDEN OLUŞUR?
 
Anne adaylarının alın ve yanak civarında sütlü kahve renginde lekeler oluşabilir. Hamileliğin son dönemlerinde midede bulunan birtakım asitler yeterince boşalmaz. Hamileler, önlem olarak akşam yemeğini erken bir saatte yemelidir. Yemekler günde dört, beş öğün şeklinde bölümlere ayrılmalı ve özellikle asitli yiyeceklerden (sirke, domates, turunçgiller) uzak durulmalıdır.
 
BACAK AĞRILARI İÇİN NE YAPMALI?
 
Bacak ağrısı ve bileklerde ödem oluştuğunda acıları dindirmek için mümkün olan sıklıkla dinlenilmeli, yatakta ayaklar yükseltilmeli, bacaklar soğuk suyla yıkanmalı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Fenalaşma durumunda, kanın baş kısmına doğru akması için uzanmak ve bacakları yükseltmek gerekir.
 

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 74 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi