Hamilelikte Çatlamayın
Çocuk her kadının hayalidir, ancak hem hamilelik süresinde hem de doğum sonrasında yaşanan aşırı kilo alıp verme kadının fiziğini baştan aşağı değiştirebilir. |
Uzun bir süreç olan hamilelikte çekilen acılar, doğumla birlikte kucağa alınan minik bebek sayesinde bir anda unutuluveriyor. Ancak ne kadar büyük bir haz verse de bir kadının en hassas dönemlerinden biri olan hamilelikte ani kilo alıp verme sadece fiziksel değil psikolojik hasarlara da neden olabiliyor. Çevremizde çok sayıda kadın, fiziğindeki değişimlere uyum sağlayamıyor ve eski haline dönebilmek için büyük bir çaba gösterirken büyük stres yaşıyor.
Deri altına karbondioksit gazı
Artık oluşan çatlaklar ve fiziki değişimler gelişen tıp ve tedavi yöntemleri sayesinde geri dönülemez olmaktan çıktı. Konusunda uzman olan ünlü Estetik Dermatolog Yardımcı Doçent Dr. Melisa Eczacıbaşı, birçok farklı yöntemle çatlaklardan kurtulabileceklerini belirtti. “Karboksiterapi” adlı yöntemde,derinin altına karbondioksit gazının enjekte edildiğini belirten Dr. Eczacıbaşı, bu sayede bölgedeki damarlarda genişleme ve bölgeye giden kan akışında hızlanma yaşandığını söyledi. Düzenli tedaviyle istenilen sonuca ulaşılabildiğinin altını çizen Dr. Melisa Eczacıbaşı’ya göre, ayrıca derinin en üst tabakasının kaldırılmasını içeren dermabrazyon ile lazer yöntemleriyle de hamilelik sonrasında istenmeyen çatlaklardan uzak durulabilir.
Fransız yöntemiyle elveda
Uzman Dr. Melisa Eczacıbaşı’na göre, başvurulacak farklı uygulamaların yanı sıra kılcal damarlarda kanlanma artışı sağlayan “mezoterapi” de yan tedavi olarak tercih edilebilir. Temelleri ilk kez Fransa’da 1952’de atılan mezoterapinin, bugün 16 farklı ülkede milyonlarca hastaya uygulandığını belirten Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Mezoterapi dünyada yararını kanıtlamış çok önemli bir yöntemdir” dedi. Bu yöntemle orta deriye 4 ila 6 milimetre uçlu iğnelerle uygun ilacın enjekte edildiğini belirten Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Seri şekilde iğnelerin çarpma etkileriyle bağışıklık sistemini harekete geçiriyoruz. Böylece kılcal damarlar ve kanlanma artışıyla bölgede çatlaklar azalıyor” dedi.
Ortalama 3. seanstan sonra sonuçlara ulaştıran yöntemin herhangi bir yan etki içermediğine işaret eden Dr. Eczacıbaşı, cerrahi yöntemler gibi anestezi gerektirmemesi nedeniyle de günlük aktivitelere engel teşkil etmediğinin altını çizdi. Mezoterapi tedavisi ortalama 8-10 seans sürerken günde sadece 15 dakika ayırmanız yeterlidir. Dr. Eczacıbaşı, mezoterapiyle hem çatlakların önlendiğini hem de gebelikten sonra yaşanan sarkma problemlerinin de önüne geçileceğini söyledi.
Yorumlar Sende Yaz
Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.