Bebek Odası Nasıl Olmalı?
Yeni bir bebek için hazırlık yapan anne babalar, özellikle ilk bebekte hem çok sevinçli ve heyacanlı oluyorlar, hem de kafaları oldukça karışıyor. |
Bebek odası alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bebek mobilyalarında sert ve sivri köşeler olmamalı, kullanılan boya kurşun içermeyen ve toksik olmayan bir boya olmalıdır. Karyolanın yüksekliğinin ayarlanabilir olması bebek büyüyüp ayaklandığında da güvenle kullanabilmek için gereklidir. Karyolanın parmaklık aralıkları bebeğin başının sıkışmayacağı darlıkta olmalıdır.
İdeal oda sıcaklığı gündüz 22-24, gece 20-22 derece önerilir. Bu herkes için sağlıklı bir oda sıcaklığıdır.
Bazı bebekler uyku için çok sessiz veya karanlık ortamı istemezler. Böyle bebeklerde gece lambası veya müzik kutuları daha kolay uykuya geçiş sağlayacaktır. Bebekleri için neyin daha uygun olduğunu anne babalar deneyerek bulabilirler, her bebek farklıdır.
Yenidoğan bebek, emzirme kolaylığı açısından anne babanın odasında yatabilir. Ancak güvenlik açısından ayrı yatağı olmalı, kendi beşiğinde uyumalıdır. Anne babanın yatağına alınması risklidir.
Bebeklere 0-1 yaş arası, boğulma riski nedeniyle, yastık kullanımını önermiyoruz. 1 yaştan sonra kullanılabilir. Yine güvenlik nedeniyle, bebeğin yatağında da süs yastıkları veya oyuncaklar bulunmamalıdır.
Yorumlar Sende Yaz
Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.