Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeklerdeki Gaz Sancısına Çözüm Yolları

Bebeklerdeki Gaz Sancısına Çözüm Yolları Yeni anne ve baba olanların en çok üzüldüğü ve şikayet ettiği konuların başında bebeğin gaz sorunu geliyor.

Miniklerin bağrışlarına, göz yaşlarına da çözüm bulamamak her anne ve babayı üzüyor. Biz de bu sorunların nedenlerini araştırdık ve siz değerli anne babalar için çözüm yollarını toparladık.

Bebeklerde ne yaparsanız yapın gaz sancısı mutlaka olacaktır ve 3-4 aylıkken bu sorun kendiliğinden geçecektir. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilip paniğe kapılmamak gerekir.

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin; kuru fasulye, karnabahar, kepekli yiyecekler, portakal, greyfurt, kafein içeren içecekler.

Eğer bebek mama ile besleniyorsa, inek sütü bazlı mamalar gaz yapıyor olabilir. Bu durumda, bebeğin doktoru ile görüşüp, mama değişikliği tartışılabilir.

Bebek biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük delikli emzikler, bebeğin fazla hava yutmasına ve çok gazı olmasına sebep olur.

Beslenme sırasında, her 5-10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır.

Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli. Ritmik hareketler ve devamlı sesler ( elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesi gibi) sakinleştirici olabilir.

Bebeğin, ayakların ve karnına sıcak havlu koyabilirsiniz.

Ilık bir banyo, özellikle de en çok sancının olduğu akşam saatlerinin hemen öncesinde, bebeği sakinleştirip, sancıları önleyebilir.

Anne sütü alan ve 6 aylıktan küçük bebeklerde, anne sütü dışında bir şey verilmesi önerilmese de bazen papatya, rezene çayları, ıhlamur işe yarar.

Annelerin bu dönemde çok az olarak yemeklere kimyon da katmasını tavsiye ederim.

 

  • Suan 3,2/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,2/5 (Toplam 42 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi