Çocukların Dikkat Dağınıklığı Sorun Olmaktan Çıkıyor
Human Psikolojik Araştırmalar ve Gelişim Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Nöropsikolog Zafer Akıncı, çocuklarda yaygın olarak görülen dikkat dağınıklığı problemini IQUP sistemi ve basit yöntemlerle çözümlenebileceğini belirtiyor… |
IQUP, öğrenmenin önündeki engelleri kaldırıyor…
Akıncı, “Çocuklar için dikkat dağınıklığı öğrenmenin önündeki en büyük engellerden biri. Yaptığımız bilimsel çalışma ile öğrencilerin dikkatlerini ve konsantrasyon yeteneklerini sadece 30 günlük IQUP sistemi uygulamaları ile yüzde 33 düzeyinde geliştirdik. Bu sonuç yurt dışında yapılmış bilimsel çalışmalar ile uyumlu ve hatta IQup y.dışındaki örneklerinden daha hızlı ve etkin sonuç veriyor. Bunda IQup’ın bireye özgü çözümler sunması çok etkili. Gelişim oranları hafızada yüzde 43, zeka düzeyinde ise yüzde 17. IQUP sisteminin kısa bir sürede böylesine bir gelişim sağlamış olması aslında çocuklarımızın beyin fonksiyonlarının gelişimiyle ilgili tüm inançları değiştirdi” diyor ve bunun herkes tarafından kolaylıkla uygulanabilecek pratik çözümler ile de desteklenebileceğini vurguluyor.
Nöropsikolog Akıncı’ya göre, dikkat dağınıklığının giderilmesi için yapılması gereken destekleyici kolay uygulamalar şunlar:
Vitamin desteği alın: Zihinsel işlemler sırasında beyin en çok B12, çinko ve Omega3 vitaminlerini kullanır. Dolayısıyla bu vitaminler beyin için bir tür yakıt gibidir, alınmaları durumunda beynin işlem gücü artar.
Hafıza Egzersizleri Yaptırın: Ülkemizde hafızayı geliştiren IQUP sistemi gibi bilimsel sistemler olmakla birlikte hafıza çalışmaları için IQUP materyallerine benzer materyaller kullanılabilir. Eğer kişi bunlara sahip değilse, birbiriyle ilgisiz kelimeleri yan yana dizip bunları hafızasına alma çalışması yapabilir. Her uygulamada kelime sayısını artırarak kapasitesini geliştirmiş olur.
Bakarak Şekil Çizdirin: Bir şeye bakarak aynısını yapmaya çalışmak, dikkati toplamanın en kolay ve en çabuk yöntemidir. Karmaşık bir şekle bakarak aynısını çizmeye çalışma otomatik olarak konsantrasyonun tek bir ilgi alanına kaymasını sağlar.
Yorumlar Sende Yaz
Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.