Üyelik İşlemleri

Kategoriler

TV Çocukları Saldırganlaştırıyor!

TV Çocukları Saldırganlaştırıyor! Memorial Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan, çocuğu oyalamak için televizyon seyrettirmenin sonuçlarını şöyle açıkladı.

Çocuklarda arkadaşlarına veya aile bireylerine vurma şeklinde ortaya çıkan saldırgan davranışların ilgi çekmek amacıyla yapıldığını belirten, "Küçük yaşlardan itibaren çocuğu oyalamak için çok fazla televizyon seyrettirilmesi, hem çocuğun sağlıklı, sosyal ve psikolojik gelişimine olumsuz etki yapıyor hem de çocuğun ebeveyn tarafından denetlenmemiş görüntülere maruz kalmasına bağlı olarak yanlış davranışların oluşmasına neden olabiliyor" dedi. Günün her saatinde televizyon izlenmesinin çocuğun yaş ve gelişimine uymayan programlarla karşılaşma riskini arttırdığına dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü : "Çocuk televizyonda göreceği bazı uygun olmayan davranış kalıplarını taklit etmeye çalışabilir. Çocuklar çizgi film izlediğinde doğru ve yanlış davranışları ayırd edemeyebilir.

Çocuklarda kendine örnek alma, ergenlik sonuna kadar sürdüğü için olumsuz karakterlerin örnek alınması veya taklit edilmesi olabilir. Bu nedenle çocuklara gün içinde 1 - 2 saati geçmeyecek şekilde algılama seviyesine uygun ve olumlu karakterlerin ağırlıkta olduğu programlar seçilerek izlettirilmelidir." Saldırganlığı gülerek karşılamayın. Saldırgan davranışların çocukta sürekli biçimde olması halinde bunu önemli bir sorun olduğunu ifade eden Erdoğan, bu davranışların yetişkinler tarafından gülerek karşılanması halinde çocukların saldırgan davranışlara teşvik edildiğini belirtti. Dr. Erdoğan son olarak şunları söşledi: "Bazı yetişkinler çocuğun bu davranışını gülerek karşılar veya teşvik edici davranabilir. Böylece yetişkinler yaptıklarının bazen bilincinde olarak, bazen de farkında olmadan çocuğu etrafındaki kişilere vurmaya, bunu bir oyunmuş gibi algılamaya teşvik ederler. Bu nedenle oluşan vurma ve saldırgan tutumlar yetişkinlerin kendi davranışlarını farketmesi ve bu tür davranışlara sınır koymasıyla kolayca düzelebilir."

 

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 53 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi