Bebekler İlk Ne Zaman Denize Girebilir?
Denize, havuza girmek ve güneşlenmek güzel ama çocuklu aileler için fazla dikkat gerektiren bir durum. |
Özellikle bebekler, ilk 6 ay bağışıklık sistemleri gelişmediği için enfeksiyonlara açıktır. O nedenle anne sütü çok önemlidir. Bebeği enfeksiyonlardan korur. İlk 6 aydan sonra önemli aşıları da tamamlandığı için ancak 6 ayını bitirmiş bebekler denize girebilir. Bu aya kadar bebeğin, BCG (verem), beşli karma aşıları (difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve HIB ) üç doz, pnömokok aşıları üç doz, hepatit B aşıları üç doz ve rotavirus aşıları iki veya üç doz olarak yapılmış olması gerekir.
Her çocuk, havuz suyunu içmeyi sever. Havuzlara atılan kimyasallar yanında, enfeksiyonlar da büyük tehlike yaratmaktadır. Ama dikkat edelim...
Bebekler ve çocuklar için dikkat edilmesi gereken bir diğer yer kumlardır. Nemli olmaları yanında kedi-köpek gibi hayvanların idrar ve dışkıları, her türlü cam kırığı ve çöplerin karıştığı bir yer olması, çocuklar için büyük tehlike yaratmaktadır.
Çocukların ve özellikle de bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için aşırı güneş ışınları, deniz ve havuz suyu zarar verebilir. Vücudumuz için çok önemli olan D vitamininden yararlanabilmek için güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde yani saat 10:00'a kadar ve 16:00'dan sonra güneşlenme önemlidir.
Aşıları tamamlanmamış 6 aya kadar olan bebekleri serinletmek için küçük şişme havuz veya kova kullanılabilir. Bebek göğüs hizasına gelecek kadar çeşme suyu ile doldurulmuş temiz bir kova içine oturtularak serinletilebilir.
Deniz ve havuz sularının bebek ve çocukların cildini kurutup zarar vermesini önlemek için sık duş aldırılmalı, nemlendirici kremler sürülmelidir.
Aşırı sıcakta su kaybını önlemek için bebek ve çocukların yeteri kadar sıvı almaları sağlanmalıdır.
Yorumlar Sende Yaz
Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.